Kartëvizitë me një kod QR: Çfarë do të thotë?

Një kartë biznesi - qoftë dixhitale ose fizike - me një kod QR thjesht i referohet një karte informacioni kontakti që ka një QR të ngulitur në të. Pas skanimit, kodi QR i ridrejton përdoruesit te detajet e një personi, duke përfshirë emrin, numrin e telefonit, adresën, emailin, uebsajtin, dorezën e mediave sociale ose një faqe ulje/fushate të personalizuar.

Ka 2 mënyra për të përdorur një kod QR në kartat e biznesit:

  1. Krijoni një kod QR për informacionin tuaj të kontaktit dhe futeni atë në një kartëvizitë, ose Ndani drejtpërdrejt kodin QR përmes postës elektronike, mediave sociale, reklamave OOH, fletushkave, etj.
  2. Një kartëvizitë me një kod QR është lehtësisht mënyra më e përshtatshme për të ndarë informacionin e kontaktit tuaj personal ose të kompanisë. Gjithçka që duhet të bëjnë përdoruesit është të skanojnë kodin QR, të shikojnë detajet e kontaktit dhe t'i ruajnë ato në smartfonët e tyre brenda pak minutash.

Pse nevojiten kodet QR në kartat e biznesit?

Për shkëmbim të përshtatshëm dhe të lehtë informacioni Tradicionalisht, profesionistët ndanë kartat e tyre fizike të biznesit me klientët për të ndjekur dhe qëndruar të lidhur. Kjo do të thoshte se marrësi do të duhej të shkruante manualisht dhe të ruante detajet e kontaktit në pajisjet e tij celulare, të cilat mund të kërkojnë kohë dhe të papërshtatshme.

Por me një kod QR në një kartëvizitë, marrësi thjesht mund të skanojë kodin, të shikojë informacionin dhe t'i ruajë këto detaje me disa klikime. Kjo lejon shkëmbimin e informacionit të lehtë, të përshtatshëm dhe të menjëhershëm.