Post image

Si të skanoni një kod QR nga një foto në galeri

Ndërsa kodet QR kanë forcuar pozicionin e tyre në marketing dhe komunikim, tregtarët si ju dhe unë, dëshirojmë t'i vendosim ato pothuajse në çdo gjë – madje edhe faqet e internetit.

Megjithatë, një nga kufizimet e vendosjes së tij në faqet e internetit dhe faqet e uljes së fushatës është - "si do t'i skanojnë përdoruesit kodet QR në të njëjtën pajisje celulare ku po shfletojnë?"

Ky nuk është më një kufizim!

Ky skenar nuk është i kufizuar vetëm në kodet QR në faqet e internetit - ju mund të keni një kod QR në një restorant, metro ose aeroport dhe dëshironi që përdoruesit të klikojnë një foto dhe ta përdorin atë më vonë.

Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të nxitur ri-porositë, duke përfituar një kupon për porosinë e mëposhtme ose thjesht për të dhënë informacione të përditësuara.

Marrja e përdoruesve për të përdorur kodet QR në një pajisje celulare është një proces i thjeshtë me 2 hapa:

Kërkoni përdoruesit të bëjnë një pamje të ekranit të faqes së uljes së celularit Skanoni kodin QR nga fotografia në galerinë e smartphone (ose Google Photos) Si iOS ashtu edhe Android tani kanë një mënyrë të thjeshtë për të skanuar kodet QR nga fotografia në galeri. Ju nuk keni nevojë për aplikacione të jashtme për ta bërë këtë!

Skanoni kodin QR nga një foto në pajisjet iOS Apple ka bërë disa përparime në dy vitet e fundit për të përfshirë nevojën në rritje për kode QR - tekst të drejtpërdrejtë dhe pamje vizuale që skanon kodet QR në foto, në një të rëndësishme.

Ja si ta bëni -

  • Hapni foton / pamjen e ekranit në galerinë e telefonit tuaj.
  • Klikoni në zbulimin e tekstit të drejtpërdrejtë në këndin e poshtëm të djathtë
  • Klikoni në kodin QR dhe ndiqni udhëzimet kundër tij

Skanoni kodin QR nga një foto në pajisjet Android Me teknologjinë e njohjes së imazhit të Google, skanimi i kodeve QR nga një foto është jashtëzakonisht i thjeshtë. Kjo aftësi është futur në Google Assistant, Google Photos ose aplikacionin Google.

Ja si ta bëni -

  • Hapni kamerën tuaj dhe kaloni në modalitetin e "Asistentit të Google".
  • Zgjidhni foton nga galeria
  • Kodi QR skanohet automatikisht. Ndiqni kërkesën.