Çfarë mund të bëni me një kod QR?

Në ditët e sotme, kodet QR përdoren ende për të gjurmuar produktet dhe informacionin e produktit përmes një zinxhiri furnizimi, por ato përdoren gjithashtu për shumë më tepër. Ka të ngjarë të keni përdorur një kod QR për të parë një menu, për të lidhur një profil social ose për të shtuar miq në një llogari, për të hipur në një fluturim, për të shkarkuar një aplikacion, për të dërguar dhe për të marrë pagesa, për të hyrë në Wi-Fi dhe për të vërtetuar detajet tuaja të hyrjes. Mundësitë me kodet QR janë vërtet të pafundme.

Denso Wave ka bërë gjithashtu disa përmirësime të rëndësishme në dizajnin e kodit. Tani kodet QR mund të vijnë me mbrojtje të markës, masa kundër falsifikimit dhe gjurmueshmëri, të gjitha veçori që synojnë të përmirësojnë përvojën e kodit QR ndërsa ato bëhen gjithnjë e më të zakonshme nëpër industri.

Çfarë e përbën një kod QR?

Vizualisht, një kod QR duket si një fjalëkryq i përdredhur, por dizajni i tij është vendimtar për funksionin e tij. Këtu janë disa nga elementët më të rëndësishëm të tij.

  • Shënuesit e zbulimit të pozicionit: Sheshet e spikatura të vendosura në tre cepat e secilit kod ofrojnë njohje më të lehtë dhe ndihmojnë në leximin e kodit QR me shpejtësi të lartë.
  • Shënuesit e shtrirjes: Këta ndihmojnë në rregullimin e kodeve të vendosura në sipërfaqe të lakuar. Është më i vogël se një shënues i zbulimit të pozicionit, por do të bëhet më i madh sa më shumë informacion të mbajë një kod QR.
  • Modeli i kohës: Modulet e alternuara bardh e zi konfigurojnë rrjetin e të dhënave dhe ndihmojnë skanerin të llogarisë sa e madhe është matrica e të dhënave.
  • Informacioni i versionit: Kjo përcakton se cili nga 40 versionet e ndryshme të kodit QR po përdoret, me versionet më të zakonshme nga 1 deri në 7.
  • Informacioni i formatit: Ky model përmban informacion në lidhje me modelin e maskës së të dhënave dhe tolerancën e gabimit të kodit, duke e bërë më të lehtë skanimin.
  • Çelësat e korrigjimit të të dhënave dhe gabimeve: Funksioni i korrigjimit të gabimit ndan një hapësirë ​​strukturore ku përmbahen të gjitha të dhënat në një kod QR. Mekanizmi i këtij blloku korrigjues është thelbësor për të lejuar deri në 30% të leximit të një kodi nëse dëmtohet.
  • Zonë e qetë: Kjo hapësirë ​​e bardhë mund të shihet si kufiri i një kodi QR për të ndihmuar në përmirësimin e të kuptuarit për skanim dhe për të ofruar strukturë. Ai përcakton se çfarë është dhe çfarë nuk është pjesë e kodit.